Bemutatkozás - Kémény rendszer

A kémény rendszer kiválasztása nem mindig könnyű feladat, ezért érdemes megismerni az alapvető típusokat. A kémény működése mindig akkor a leghatékonyabb, ha az egyedi igényeihez igazodva választja ki, és üzemelteti az ideális rendszert. 

Kondenzációs kémény rendszer lehetőségek

  • Cső a csőben rendszer: Kondenzációs gázkészülékek használata esetén a “cső a csőben” rendszer számít a legnépszerűbb megoldásnak. A kémény anyaga készülhet speciális műanyagból (PPS) a külső cső pedig szinterezett alumíniumból. A másik általunk forgalmazott termék esetén a belső és a külső cső egyaránt rozsdamentes acélból készül. A cső a csőben kémény rendszer működési elve, hogy a belső csövön át távozik az égéstermék, és a külső és belső cső között található résen keresztül érkezik az égéshez nélkülözhetetlen levegő a kondenzációs kémények működése közben. A csövek túlnyomásos kivitelűek, mivel a kondenzációs kazánok zárt égéstérrel rendelkeznek.

  • Egyfalú rendszer: Az egyfalú kémény rendszer lényege, hogy külön csövön érkezik az égéshez szükséges levegő, és külön csövön távozik az égéstermék. Az egyfalú rendszer egyik előnye, hogy hosszabb kémények építésére ad lehetőséget a többi megoldáshoz viszonyítva.

  • Szigetelt rendszer: Az égéstermék a zárt, magas szintű hőszigeteléssel és nagyfokú mechanikai védelemmel megerősített rendszerben jut ki a szabadba. A szigetelt rendszer használata olyan esetekben ajánlatos, amikor a jelenlegi kémény működése nem megfelelő, vagy egyáltalán nincs kémény rendszer beépítve.

  • Kaszkád rendszer: A kaszkád rendszer legfontosabb jellemzője, hogy a több összekötött tüzelőberendezés egyetlen közös égéstermék-elvezetőt alkalmaz. A kaszkád kialakítás általában kisebb-nagyobb ipari létesítmények, illetve házközponti rendszereknél ideális választás. Az ilyen rendszereknél ugyanis fontos, hogy az üzemelés akkor is akadálymentes legyen, ha valamelyik kazánnal probléma lenne.  

Gravitációs kémény rendszer lehetőségek 

  • Szigetelt kémény rendszer: A szigetelt rendszerek gravitációs kéményekkel is tökéletesen alkalmazhatók. A szigetelt rendszerek három különböző réteggel rendelkeznek. A belső cső az égéstermék-elvezető feladatot látja el, körülötte a hőszigetelő réteg található, és végül a külső, védelmi héj következik. Ha nincs kémény rendszer, vagy a mostani rosszul működik, érdemes megfontolni a szigetelt rendszer alkalmazását.

  • Egyfalú béléscsövek és idomok, mint hasznos eszközök: A rozsdamentes acéllemezek felhasználásával készített bélés- és összekötőcsövek, illetve idomok számos különböző falvastagságban elérhetők. Az egyfalú béléscsövek segítségével az fa, szén, pellet, olaj és gázüzemű tüzelőberendezések kéményeinek bélelése, és az összekötő szakaszok hatékony kiépítése egyaránt megvalósítható. 

Milyen rendszert érdemes választani?

A kémény rendszer kiválasztását illetően célszerű mindig az egyedi igényekhez és körülményekhez igazodni. A tapasztalt szakemberek segítenek a lehetőségek feltérképezésében, és a legjobb döntés meghozásában egyaránt.   

A biztonság mellett a hatékonyság a legfontosabb szempont, ezért ajánlott mindkét elvárásnak maradéktalanul megfelelő kémény rendszer mellett dönteni. A minőségen nem érdemes spórolni, hiszen az erős anyagokból készült, szakszerűen kivitelezett rendszerek biztonságos működést garantálnak.

Kémény rendszer - H-Flue System kéményrendszerek - kemenyraktar.huKémény rendszer - H-Flue System kéményrendszerek - kemenyraktar.huKémény rendszer - H-Flue System kéményrendszerek - kemenyraktar.hu

Termékeinket megtekintheti webáruházunkban


magyar zászló angol zászló
Az oldal sütiket használ. További információ